Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Ajuda

"Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.

El Reglament de participació ciutadana de l'Ajuntament de Barberà del Vallès estableix, en el seu capítol III, la definició i estructura d'aquests processos participatius. 

Es defineixen com actuacions institucionalitzades destinades a facilitar i promoure la intervenció de la ciutadania en la definició i planificació de les polítiques públiques locals, tractant sobre temes sectorials, territorials, específics o globals i fan obligatòria la seva realització en la definició dels instruments estratègics del mandat, com per exemple, els plans estratègics, els plans d’actuació municipal, els pressupostos municipals i els reglaments municipals.

Tenen per objecte garantir el debat i la deliberació entre la ciutadania i les institucions públiques per a recollir l’opinió de la ciutadania respecte a una actuació pública concreta en les fases de proposta, decisió, implementació o avaluació.

Hi poden prendre part les persones majors de setze anys (tanmateix, si la naturalesa o l’objecte ho requereix o ho aconsella, pot reduir-se l’edat mínima de les persones participants), poden ser oberts a tota la població o anar dirigits, per raó del seu objecte o àmbit territorial, a un determinat o determinats col·lectius de persones, procurant- se l’aplicació dels principis d’igualtat i no discriminació, tant en la selecció dels col·lectius com dins d’aquests. Hi poden també participar les entitats, organitzacions i persones jurídiques en general amb independència de la seva forma o estatut jurídic, en interès propi o d’altres persones, així com les plataformes, xarxes o altres formes d’acció col·lectiva que, tot i no tenir personalitat jurídica, constitueixen de facto una font d’influència organitzada.

Els processos de participació ciutadana tenen, com a mínim, les fases següents:

a) Informació a les persones que hi poden participar

b) Aportació de propostes i deliberació

c) Valoració de les propostes

d) Avaluació i rendició de comptes

La convocatòria d’aquests processos estableixen un termini per fer les aportacions i propostes, que no pot ser inferior en cap cas a trenta dies.

L’Ajuntament ha de considerar i valorar totes les aportacions i propostes realitzades.

L’avaluació dels resultats del procés es reflecteix en una memòria final que inclou, com a mínim, tota la informació necessària en relació amb quin col·lectiu o col·lectius hi han participat; com s'ha dut a terme aquesta participació i quins han estat els seus resultats.

Els òrgans decisoris municipals han de ser informats de les conclusions dels processos participatius, i tot i que el resultat dels processos participatius no són vinculants, els òrgans decisoris municipals han de valorar els efectes que ha tingut en l’actuació municipal i sobre els compromisos derivats del procés.

Reglament municipal regulador del control sanitari dels establiments alimentaris minoristes i de restauració comercial

Consulta pública prèvia per la creació d'un Reglament municipal regulador del procediment de qualificació del risc sanitari dels establiments alimentaris minoristes i de restauració comercial i de la publicació dels resultats al municipi de Barberà del Vallès.

Quant a aquest procés

Consulta pública prèvia per la creació d'un Reglament municipal que reculli les actuacions administratives referides al control d'establiments alimentaris minoristes i de restauració comercial.

Documents relacionats

Informe tècnic de l'Oficina de Salut, Alimentació i Benestar animal
Es proposa la tramitació de la consulta pública prèvia i es facilita la informació necessària per a aquesta finalitat en relació a l'elaboració d'un Reglament municipal regulador del procediment de qualificcaió del risc sanitari dels establiments alimentaris minoristes i de restauració comercial i de la publicació dels resultats al municipi de Barberà del Vallès, amb el contingut que s'hi annexa.
Descarregar fitxer
Referència: barbera-PART-2023-10-1206

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir