Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Ajuda

"Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.

El Reglament de participació ciutadana de l'Ajuntament de Barberà del Vallès estableix, en el seu capítol III, la definició i estructura d'aquests processos participatius. 

Es defineixen com actuacions institucionalitzades destinades a facilitar i promoure la intervenció de la ciutadania en la definició i planificació de les polítiques públiques locals, tractant sobre temes sectorials, territorials, específics o globals i fan obligatòria la seva realització en la definició dels instruments estratègics del mandat, com per exemple, els plans estratègics, els plans d’actuació municipal, els pressupostos municipals i els reglaments municipals.

Tenen per objecte garantir el debat i la deliberació entre la ciutadania i les institucions públiques per a recollir l’opinió de la ciutadania respecte a una actuació pública concreta en les fases de proposta, decisió, implementació o avaluació.

Hi poden prendre part les persones majors de setze anys (tanmateix, si la naturalesa o l’objecte ho requereix o ho aconsella, pot reduir-se l’edat mínima de les persones participants), poden ser oberts a tota la població o anar dirigits, per raó del seu objecte o àmbit territorial, a un determinat o determinats col·lectius de persones, procurant- se l’aplicació dels principis d’igualtat i no discriminació, tant en la selecció dels col·lectius com dins d’aquests. Hi poden també participar les entitats, organitzacions i persones jurídiques en general amb independència de la seva forma o estatut jurídic, en interès propi o d’altres persones, així com les plataformes, xarxes o altres formes d’acció col·lectiva que, tot i no tenir personalitat jurídica, constitueixen de facto una font d’influència organitzada.

Els processos de participació ciutadana tenen, com a mínim, les fases següents:

a) Informació a les persones que hi poden participar

b) Aportació de propostes i deliberació

c) Valoració de les propostes

d) Avaluació i rendició de comptes

La convocatòria d’aquests processos estableixen un termini per fer les aportacions i propostes, que no pot ser inferior en cap cas a trenta dies.

L’Ajuntament ha de considerar i valorar totes les aportacions i propostes realitzades.

L’avaluació dels resultats del procés es reflecteix en una memòria final que inclou, com a mínim, tota la informació necessària en relació amb quin col·lectiu o col·lectius hi han participat; com s'ha dut a terme aquesta participació i quins han estat els seus resultats.

Els òrgans decisoris municipals han de ser informats de les conclusions dels processos participatius, i tot i que el resultat dels processos participatius no són vinculants, els òrgans decisoris municipals han de valorar els efectes que ha tingut en l’actuació municipal i sobre els compromisos derivats del procés.

Processos destacats

Imatge pels mitjans: Bases del Concurs de Microrelats

Bases del Concurs de Microrelats

Aquest procés participatiu té com a objectiu recollir aportacions per tal de redactar les Bases del Concurs de Microrelats de la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie.
Imatge pels mitjans: Protocol per a l'Abordatge Integral de les Violències Masclistes de Barberà del Vallès

Protocol per a l'Abordatge Integral de les Violències Masclistes de Barberà del Vallès

Aquest Protocol és una eina per a treballar la prevenció, protecció i reparació integral de les Violències Masclistes.El principal objectiu és garantir l'atenció coordinada i eficaç a les dones, infants i adolescents en qualsevol tipus de situació de Violència Masclista.
Imatge pels mitjans: Pla de Desenvolupament Econòmic 2025-2027

Pla de Desenvolupament Econòmic 2025-2027

El Pla D3C0 BdV és un document estratègic i operatiu que busca establir les bases per a la dinamització i creixement econòmic del municipi fins a 2030, i inclou un pla d’acció operatiu pel període 2025-27.
Imatge pels mitjans: Pla Local d'Acollida de Persones Nouvingudes

Pla Local d'Acollida de Persones Nouvingudes

El Pla Local d'Acollida de Persones Nouvingudes és un instrument de planificació estratègica en la qual les polítiques d’immigració doten al municipi de garantir la igualtat d'oportunitats entre la població, i motivar el sentiment de pertinença, mitjançant un conjunt d’accions adreçades a fomentar e…
Imatge pels mitjans: Ordenança reguladora de Mercats de Venda no sedentària

Ordenança reguladora de Mercats de Venda no sedentària

Correspon als ajuntaments disposar d'una ordenança municipal per autoritzar la venda i la prestació de serveis de forma no sedentària mitjançant estructures o parades desmuntables o vehicles botiga en espais públics, d’acord amb allò establert a la Llei 18/2017, de l’1 d’agost, de comerç, serveis i …
Imatge pels mitjans: Bases per a la creació de la Taula de Benestar Animal

Bases per a la creació de la Taula de Benestar Animal

Aquest procés participatiu té com a finalitat recollir aportacions per tal de definir el redactat de les bases de funcionament i organització de la Taula de Benestar Animal i Convivència ciutadana.
Imatge pels mitjans: Consultes públiques prèvies de l'Ajuntament de Barberà del Vallès

Consultes públiques prèvies de l'Ajuntament de Barberà del Vallès

D'acord a l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPAC), amb l'objecte de facilitar la participació de les persones i les organitzacions afectades en el procediment d'elaboració de normes amb rang de llei i de reglaments, …

5 processos actius

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir