Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Ostres! La teva xarxa està desconnectada. El que estàs veient és una versió prèvia de la pàgina desada a la memòria cau i podria ser que el contingut no estigui actualitzat.
Aquest procés participatiu té com a finalitat recollir aportacions per tal de definir el redactat de les bases de funcionament i organització de la Taula de Benestar Animal i Convivència ciutadana.
Barberà del Vallès és una ciutat compromesa amb el benestar dels animals i aquest compromís es materialitza en les ordenances municipals que regulen la tinença i la protecció amb l'objectiu de garantir una tinença responsable i una reducció de les pèrdues i abandonament d'animals al nostre territori. A la vegada, les mateixes ordenances volen contribuir a fomentar la convivència, el civisme i el benestar col·lectiu per tal de facilitar que totes les persones, posseïdores d'animals o no, puguin desenvolupar en llibertat les seves activitats amb ple respecte als drets de tothom.
A banda de l'ordenança municipal, el benestar animal i la convivència a la ciutat es fomenta des de l'Ajuntament amb la realització de diverses accions com campanyes de sensibilització, actualització del cens municipal d'animals de companyia, recollida d'animals abandonats, manteniment i control sanitari de les colònies de gats, tramitació de denúncies derivades de la tinença irresponsable o vigilància de nuclis zoològics. L'Ajuntament de Barberà també intervé en el control dels animals peridomèstics de la ciutat (coloms, cotorres i tórtores), en el control de plagues urbanes (paneroles, formigues, rosegadors, etc.), en la protecció de la fauna autòctona del municipi i en el control de la població de senglars.
Amb els anys s'ha fet palès que la col·laboració amb altres administracions i institucions públiques, així com el treball conjunt amb el teixit social (entitats que tenen cura del benestar dels animals, associacions i comunitats de veïns i veïnes), és necessària per assegurar tant el benestar dels animals com la convivència a la ciutat.
Per altra banda, el reglament municipal de Participació ciutadana, aprovat pel ple municipal en data 25 de juliol de 2018, estableix que la implicació i el treball proactiu de la ciutadania a la vida col·lectiva són indispensables per a la convivència i la cohesió social, a la vegada que un element clau en la gestió de les polítiques locals.
És en aquest marc i, amb la voluntat de generar sinergies i promoure mecanismes de participació, que es vol impulsar la creació de la Taula de Benestar Animal i Convivència ciutadana. La seva creació ha de ser acordada pel Ple municipal, el qual n'ha de determinar la composició i la regulació del seu funcionament i modificació a través d'un document de bases.
Les bases d'organització i funcionament de la Taula de Benestar Animal i Convivència ciutadana
Qui participa
Les entitats de protecció animal i de protecció del medi natural, les associacions veïnals, les persones cuidadores de colònies felines, les persones titulars de clíniques veterinàries i nuclis zoològics, la ciutadania a títol individual
Com es decideix
Amb la realització de diverses accions participatives que culmiran amb un informe que s'entregarà a la comissió político-tècnica perquè sigui tingut en compte en la redacció de la proposta de bases
Àrea d'organització
Àrea de Drets Civils i Ciutadania
Grup promotor
Oficina de Salut, Alimentació i Benestar Animal
Referència: barbera-PART-2025-02-1704
Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Essencials
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Tipus
Nom
Servei
Descripció
Galeta
_session_id
Aquesta pàgina web
Permet als llocs web recordar a la usuària dins d'un lloc web quan es mou entre pàgines web.
Galeta
decidim-consent
Aquesta pàgina web
Emmagatzema informació sobre les galetes permeses per la usuària en aquesta pàgina web.
Emmagatzematge local
pwaInstallPromptSeen
Aquesta pàgina web
Guarda l'estat si la notificació d'instal·lació de l'aplicació web progressiva (PWA) ja ha estat vista per la usuària.
Preferències
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Analítiques i estadístiques
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Màrqueting
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Ajuda
"Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Es defineixen com actuacions institucionalitzades destinades a facilitar i promoure la intervenció de la ciutadania en la definició i planificació de les polítiques públiques locals, tractant sobre temes sectorials, territorials, específics o globals i fan obligatòria la seva realització en la definició dels instruments estratègics del mandat, com per exemple, els plans estratègics, els plans d’actuació municipal, els pressupostos municipals i els reglaments municipals.
Tenen per objecte garantir el debat i la deliberació entre la ciutadania i les institucions públiques per a recollir l’opinió de la ciutadania respecte a una actuació pública concreta en les fases de proposta, decisió, implementació o avaluació.
Hi poden prendre part les persones majors de setze anys (tanmateix, si la naturalesa o l’objecte ho requereix o ho aconsella, pot reduir-se l’edat mínima de les persones participants), poden ser oberts a tota la població o anar dirigits, per raó del seu objecte o àmbit territorial, a un determinat o determinats col·lectius de persones, procurant- se l’aplicació dels principis d’igualtat i no discriminació, tant en la selecció dels col·lectius com dins d’aquests. Hi poden també participar les entitats, organitzacions i persones jurídiques en general amb independència de la seva forma o estatut jurídic, en interès propi o d’altres persones, així com les plataformes, xarxes o altres formes d’acció col·lectiva que, tot i no tenir personalitat jurídica, constitueixen de facto una font d’influència organitzada.
Els processos de participació ciutadana tenen, com a mínim, les fases següents:
a) Informació a les persones que hi poden participar
b) Aportació de propostes i deliberació
c) Valoració de les propostes
d) Avaluació i rendició de comptes
La convocatòria d’aquests processos estableixen un termini per fer les aportacions i propostes, que no pot ser inferior en cap cas a trenta dies.
L’Ajuntament ha de considerar i valorar totes les aportacions i propostes realitzades.
L’avaluació dels resultats del procés es reflecteix en una memòria final que inclou, com a mínim, tota la informació necessària en relació amb quin col·lectiu o col·lectius hi han participat; com s'ha dut a terme aquesta participació i quins han estat els seus resultats.
Els òrgans decisoris municipals han de ser informats de les conclusions dels processos participatius, i tot i que el resultat dels processos participatius no són vinculants, els òrgans decisoris municipals han de valorar els efectes que ha tingut en l’actuació municipal i sobre els compromisos derivats del procés.
Fases del procés
Constitució de la Comissió político-tècnica per a la creació de l'esborrany del document de bases d'organització i funcionament de la Taula de Benestar Animal i Convivència ciutadana.
Durant la fase d'aportació de propostes es preveu fer diverses sessions de participació amb diferents agents de l'administració pública, entitats i ciutadania vinculats a la cura del benestar dels animals i la seva la convivència a la ciutat per a recollir les seves aportacions en la redacció de les bases d'organització i funcionament de la Taula de Benestar Animal i Convivència ciutadana.
Un cop fet tot el treball ciutadà es traspassa a l'equip tècnic que ho analitza i acaba determinant la redacció de l'esborrany de les bases i quines propostes s’hi inclouen i quines no.
Un cop elaborat l'esborrany de les bases d'organització i funcionament de la Taula de Benestar Animal i Convivència ciutadana, es farà el corresponent retorn a les persones participants del procés.
Compartir