Capítol 2. Despeses béns corrents
Consulta la documentació adjunta per revisar el pressupost de despeses
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Informa't - Debat - Proposa - Decideix!
Informa't - Debat - Proposa - Decideix!
Consulta la documentació adjunta per revisar el pressupost de despeses
Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.
Canviar la configuració de les galetes
Detalls del comentari
Es va desplegar una campanya de sensibilització que va consistir en penjar un gran nombre de cartells informatius i es van fabricar i repartir kits consistents en bosses per a recollir els excrements i ampolles per a diluir l'orina dels gossos. A dia d'avui encara es reparteixen diàriament a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania i se segueix informant a les persones propietàries de gossos, cada vegada que es censa un animal.
Es va apostar per la construcció de noves àrees d'esbarjo per a gossos (o pipicans). Barberà compta actualment amb 6 espais (i un setè que està pendent de reubicació).
Es va actualitzar l' "Ordenança Reguladora de la tinença i protecció d'animals domèstics de Barberà ", on s'exposen les prohibicions explícites, en els Art. 20.1 i 20.3 sobre la prohibició de deixar les deposicions fecals a la via pública i sobre l'obligatorietat de diluir l'orina amb aigua per tal d’assegurar la salubritat de la via i espais públics i evitar la degradació del mobiliari urbà.
Des de l'abril de l'any 2018, l'Ajuntament ha imposat més d'un centenar de sancions a les persones que han comès alguna infracció relacionada amb la tinença d'animals, incloses les persones propietàries que no recullen els excrements dels seus gossos a la via pública. Tanmateix, és cert que és complicat sancionar aquesta infracció, atès que sempre és necessari que hi hagi una acta policial prèvia. És a dir, és imprescindible que un/a agent de Policia presenciï els fets, per tal de poder imposar la sanció, tal com estableix la normativa vigent.
I. Des del cos de la Policia Local es duen a terme campanyes periòdicament en les quals, els/les agents van vestits/des de paisà per tal de poder presenciar i denunciar aquest tipus d'infraccions.
II. S'han fet campanyes puntuals on agents cívics/ques recordaven la importància de recollir els excrements de gos i diluir l'orina en els punts més "conflictius" del municipi.
III. Durant l'any 2021, es van instal·lar 74 senyalitzacions que indiquen la necessitat de recollir els excrements de gos i l'import de la sanció en cas de no fer-ho. A principis de 2023, s'ha fet una re-edició d'aquesta campanya, en la qual s'han instal·lat 28 senyals més, en les ubicacions més conflictives tenint en compte les propostes rebudes per part de la ciutadania a través de la Bústia de Queixes i Suggeriments.
IV. Des del Gabinet de Comunicació Corporativa, es realitzen periòdicament campanyes de conscienciació sobre la problemàtica dels excrements de gos a la via pública.
En relació a la proposta d'utilitzar tests genètics per tal d'identificar les persones propietàries dels animals els excrements dels quals es troben a la via pública, indicar-los que n'estem totalment al corrent. L'any 2017 es va fer un estudi exhaustiu on es van tenir en compte els recursos econòmics i humans necessaris per desplegar aquest programa, així com els beneficis que se'n podrien extreure i la conclusió va ser clara: aquest programa no acabaria amb el problema de la presència d'excrements a la via pública atenent que és un problema d' incivisme i que les persones que habitualment no recullen els excrements del seu animal, tampoc estarien disposades a testar genèticament el seu animal i dur els resultats de dita anàlisi a l'Oficina de l'Ajuntament corresponent
A mitjans de 2021 i a petició d'una ciutadana que igual que vostès, va fer una proposta formal per implantar la identificació genètica dels excrements, es va tornar a investigar en el tema. Aquesta vegada es va contactar amb altres municipis que havien implantat el programa per tal de conèixer la seva experiència i ens van confirmar que en la majoria dels casos, els excrements que s'analitzaven a la via pública no podien ser identificats ni les persones infractores sancionades. La decisió de no implantar el programa que vostès sol·liciten es basa, doncs, en la manca d'eficàcia que aquest ha mostrat tenint en compte la complexitat que representa el seu desplegament.
Volem agrair-los que s'hagin posat en contacte amb nosaltres i hagin fet una queixa tan constructiva ja que això ens ajuda a prendre mesures més específiques per combatre aquesta problemàtica i també ens dona l'oportunitat d'informar sobre la complexitat de la mateixa.