3 - Model de gestió - Contractació del servei de menjadors educatius
Per a la contractació del servei de menjador educatiu cal tenir en compte el document sobre criteris per la contractació d'empreses per a la qualitat alimentària.
Els contractes han de garantir obligatòriament les recomanacions de l'ASPCAT- ACSA, (Agència de Salut Pública de Catalunya- Agència Catalana de Seguretat Alimentària).
Es important l'aplicació de l'espai del migdia a la Llei catalana de contractes de serveis. Així com la possibilitat d'establiment de convenis de col·laboració.
Caldria assegurar que en les licitacions s'incloguin criteris socials i que les empreses locals o de proximitat, empreses d'economia social puguin presentar-se a les licitacions.
El projecte contractat ha de complir com a mínim allò que digui la normativa pel que fa a:
Equitat de gènere i coeducació.
Inclusió social.
Qualitat alimentària.
Condicions laborals.
Ràtios.
......
A l'hora de contractar cal tenir en compte les recomanacions oficials de l'Agència de Salut Pública, així com els documents i guies actualitzades sobre recomanacions i criteris.
És important disposar de mecanismes per a la gestió de servei propera i participativa. El procediment de selecció i renovació ha de ser també participatiu.
Detalls del comentari
Tot i que el criteri econòmic pot ser força determinant, crec que en aquests casos no ha de ser el més important.