3 - Model de gestió - Contractació del servei de menjadors educatius
Per a la contractació del servei de menjador educatiu cal tenir en compte el document sobre criteris per la contractació d'empreses per a la qualitat alimentària.
Els contractes han de garantir obligatòriament les recomanacions de l'ASPCAT- ACSA, (Agència de Salut Pública de Catalunya- Agència Catalana de Seguretat Alimentària).
Es important l'aplicació de l'espai del migdia a la Llei catalana de contractes de serveis. Així com la possibilitat d'establiment de convenis de col·laboració.
Caldria assegurar que en les licitacions s'incloguin criteris socials i que les empreses locals o de proximitat, empreses d'economia social puguin presentar-se a les licitacions.
El projecte contractat ha de complir com a mínim allò que digui la normativa pel que fa a:
Equitat de gènere i coeducació.
Inclusió social.
Qualitat alimentària.
Condicions laborals.
Ràtios.
......
A l'hora de contractar cal tenir en compte les recomanacions oficials de l'Agència de Salut Pública, així com els documents i guies actualitzades sobre recomanacions i criteris.
És important disposar de mecanismes per a la gestió de servei propera i participativa. El procediment de selecció i renovació ha de ser també participatiu.
Detalls del comentari
S'hauria de tenir en compte la qüalitat, he vist a la llar d'infants els menús de menjadors son molt sans, en canvi a primaria i secundaria no son tan sans. S'haurien d'incorporar més llegums, més peix i no arrebosat, més verdures i hortalisses de temporada, més fruita i sobretot yogur natural sense sucre ni sabors. També s'hauria d'incorporar cereals integrals, arròs integral i pasta integral, com es fa a la Llar d'infants. No sé perque feu aquest canvi de criteri, a les llar d'infants de Barberá del Vallés es fan bons menús, no sé perque no seguiu la mateixa linea.