12 - Qualitat alimentària de l'espai del migdia - Propostes de millora dels menús
El producte ha de ser de proximitat, de temporada, variat, sostenible i ecològic.
Cal garantir la diversitat de menús per temes de salut i culturals i assegurar un bon tractament del tema dels al·lèrgens, menús variats i amb màxima equivalència possible amb el menú bassal.
És important tenir en compte els documents existents per atendre la diversitat cultural.
Disposar de cuina pròpia és un valor afegit i es prioritza sempre que sigui possible, considerant que també és millor per a l'atenció a les necessitats concretes dels infants.
Es descarta la línia freda per criteris de sostenibilitat i de salut per l'excessiu contacte dels aliments amb el plàstic.
Detalls del comentari
S'hauria de tenir en compte la qüalitat, he vist a la llar d'infants els menús de menjadors son molt sans, en canvi a primaria i secundaria no son tan sans. S'haurien d'incorporar més llegums, més peix i no arrebosat, més verdures i hortalisses de temporada, més fruita i sobretot yogur natural sense sucre ni sabors. També s'hauria d'incorporar cereals integrals, arròs integral i pasta integral, com es fa a la Llar d'infants. No sé perque feu aquest canvi de criteri, a les llar d'infants de Barberá del Vallés es fan bons menús, no sé perque no seguiu la mateixa linea.