3 - Model de gestió - Contractació del servei de menjadors educatius
Per a la contractació del servei de menjador educatiu cal tenir en compte el document sobre criteris per la contractació d'empreses per a la qualitat alimentària.
Els contractes han de garantir obligatòriament les recomanacions de l'ASPCAT- ACSA, (Agència de Salut Pública de Catalunya- Agència Catalana de Seguretat Alimentària).
Es important l'aplicació de l'espai del migdia a la Llei catalana de contractes de serveis. Així com la possibilitat d'establiment de convenis de col·laboració.
Caldria assegurar que en les licitacions s'incloguin criteris socials i que les empreses locals o de proximitat, empreses d'economia social puguin presentar-se a les licitacions.
El projecte contractat ha de complir com a mínim allò que digui la normativa pel que fa a:
Equitat de gènere i coeducació.
Inclusió social.
Qualitat alimentària.
Condicions laborals.
Ràtios.
......
A l'hora de contractar cal tenir en compte les recomanacions oficials de l'Agència de Salut Pública, així com els documents i guies actualitzades sobre recomanacions i criteris.
És important disposar de mecanismes per a la gestió de servei propera i participativa. El procediment de selecció i renovació ha de ser també participatiu.
Detalls del comentari
Estic totalment d'acord amb la Saida, ja ho hem dit en el punt anterior, el menú s'ha de millorar moltíssim, ha de ser variat, amb verdures i fruites de temporada, eliminar els arrebosats, els sucres afegits i els aliments processats. Hauria de ser creat i revisat per nutricionistes infantils, així com també per la regidoria d'ensenyament i de sanitat de l'Ajuntament. Si filem més prim, una bona idea seria que les famílies poguessin venir a dinar un cop cada x temps amb prèvia reserva